Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
50 dkg marhabélszín, 10 dkg gyöngyhagyma, 20 dkg gomba, 3-4 kisebb csemege uborka, 2 dl tejföl, 1 dl húslé, 5 dkg vaj, só, őrölt bors, mustár |
A húst mosd meg, itasd le, vágd fel szeletekre, és potyold ki egy picikét húsklopfolóval. Nehogy megdöngesd, csak érzéssel! Képzeld, hogy éjszaka van és vigyázz, hogy ne ébredjen fel senki. (A bélszínt nem szabad szétverni, csak éppen megcirógatni.) Ezután a szeleteket sózd meg és vágd fel vékony csíkokra. A felszeletelt gombát tedd forró vajba, borsozd meg vékonyan és párold 5 percig. Ha nincs leve, csepegtess bele egy kevés húslét, nem sokat, nem hal ez, hogy úszkáljon. Különben is, a párolás végére nem szabad, hogy leve maradjon. A hagymát gerezdekre vágva, külön edényben, szintén forró vajon fonnyaszd puhára, aranysárgára. Közben a vékony csíkokra vágott húst tűzforró, de tényleg nagyon forró vajon pirítsd hirtelen piroskásra, de vigyázz, ne pörköld 1-2 percnél tovább, a belseje maradjon rózsaszín. Ha kész, keverj bele 2 evőkanál mustárt, tedd bele a hagymát, a gombát és a kis kockákra vagy gyufaszálra vágott csemege uborkát, habard be 2 kávéskanál liszttel elkevert 2 dl tejföllel, forrjon egyet, és kész is. Sózd meg ízlés szerint. Nokedlivel, rizzsel, de sült krumplival is adhatod. Bármilyen savanyúság, saláta illik hozzá. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|